JEFF MCSTAERELING + GREEN CADILLAC

BLUES, SOUL & ROCKABILLY

DATUM:
ZA 23-APRIL 22

AANVANG:
20:30

ZAAL OPEN:
20:00

PRIJS:
€ 5,-

STATUS:
BEVESTIGD

TICKETS

Jeffrey van Heuven van Staereling heeft samen met een paar topmuzikanten een soloplaat uitgebracht genaamd “Home Again”.
Het was een langgekoesterde wens van deze beroepsmuzikant uit Willemsoord. Normaal gesproken is hij namelijk vaak te vinden in het covercircuit of als begeleider van andere artiesten. Daarnaast geeft hij ook gitaar- en zanglessen.
Met zijn eigen plaat wil Jeffrey onder de artiestennaam “Jeff McStaereling” laten zien en voelen wat hem beweegt. Dit doet hij middels breekbare soulvolle ballads en stevige groovende blues rock.
De ingrediënten bevatten een spat-zuivere zang, schroeiende gitaar riffs, knallende solo’s en een brullend Hammondorgel. 
Op de plaat zijn de invloeden van Stevie Ray Vaughn, een groot voorbeeld voor Jeff, duidelijk aanwezig. Hierbij is de kwaliteit van de muziek absoluut vergelijkbaar met die van deze gitaarheld.
“Home Again” is een heerlijk verfrissend veelzijdig debuut waar de muzikaliteit vanaf druipt.

Eveneens afkomstig uit Willemsoord is Eddy van Buiten, de gitarist van Green Cadillac. Samen met zangeres Judith Petter, drummer Richard Zwiers en contrabassist Martin Wieringa heeft hij deze band in 2021 opgericht. 60 jaar te laat volgens eigen zeggen, want de band brengt Rockabilly uit de tijden van het Amerika uit de vijftiger jaren! Iedere twee à drie minuten worden liedjes uit die tijd opgediend, die stuk voor stuk op smaak worden gebracht door de heerlijke heldere stem van Judith.