Buze

50 Jaar Buze: A Rocktown Revival

zaterdag

20 juli 2024

AANVANG
14:30
DEUR OPEN
14:00
PRIJS:
ONLINE
€ 40
DEUR
€ 50
TICKETS
Festival

Een ouderwets gezellig festival bij de Buze!

Op 2 maart bestond de Buze precies 50 jaar.
Dat gaan we met jullie vieren op Zaterdag 20 Juli 2024.
We hebben een dijk van een line-up voor jullie geregeld:

LIVING COLOUR (USA)
Rudeboy plays Urban Dance Squad ft. DJ DNA
Weekend at waikiki
Undawn
PaceShifters

Het festival start om 14.00 en zal, rekening houdende met het openbaar vervoer, ongeveer tot 23.00 duren. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop voor slechts €41,- (incl. servicekosten)

Steenwijk heeft een treinstation en is per bus eveneens prima te bereiken. De Buze is 5 minuten lopen van het station. Kom je met de auto dan kun vlak bij parkeren en sta je binnen 10 minuten op het festival. Ook je fiets kun je tegenover het terrein kwijt.

Meer details volgen zo snel mogelijk.
Dus klik nu op de ticket link en scoor je kaart.

Dit wordt een dag om nooit te vergeten. Daar wil jij bij zijn! We zien je 20 juli.

+

LIVING COLOUR
Living Colour is een Amerikaanse funkmetalband uit New York die in 1984 werd opgericht door gitarist Vernon Reid. De band maakt een flitsende start als Mick Jagger hen ziet spelen en aanbiedt twee demo’s te produceren. Niet veel later tekenen ze een platencontract bij Epic Record.
Daarna ging het snel: het debuut “Vivid” (1988) bevatte meteen de hits “Glamour Boys” en “Cult of Personality” en een album later kwamen ze met het iconische “Love Rears Its Ugly Head” de hitparades binnen. In 1995 kiest Vernon Reid voor een solocarrière maar begin 2000 komt de band weer bij elkaar voor een reünie. Dat Vernon Reid, Corey Glover, Will Calhoun en Doug Wimbish naar Steenwijk af wil reizen voor een exclusieve show in het kader van het Buze-jubileum mag ronduit bijzonder genoemd worden. Saillant detail: Living Colour en Urban Dance Squad toerden in 1991 uitgebreid samen door de Verenigde Staten. 20 Juli a.s. staan beide bands voor het eerst in 33 jaar weer op hetzelfde podium. Living Colour is nog steeds een dampende rockmachine die je gezien moet hebben!

RUDEBOY PLAYS URBAN DANCE SQUAD ft. DJ DNA
In 1987 kwam dit net opgerichte collectief al naar de Buze. Een voor die tijd totaal unieke combinatie: een rapper, dj/scratcher en een rockband. Slechts drieëntwintig betalende bezoeker toonden interesse in deze progressieve act. Vier jaar later echter, was de band een wereldwijd fenomeen, met een hit in de Amerikaanse Top 25, een succesvol debuutalbum, een onverslaanbare live-reputatie en vooral heel veel beroemde fans, zoals Lenny Kravitz, U2, Metallica, David Bowie, Sinead O’Connor, Public Enemy.
De bandleden waren de pioniers van de stijl die later bekend zou staan als crossover; een mix van funk, soul, jazz, punk, rock en hiphop. Ze hadden hiermee grote invloed op bands als Rage Against the Machine en Limp Bizkit.
In 1997 keerde Urban Dance Squad nog een keer terug naar Steenwijk voor een onvergetelijk concert in de oude Buze-zaal, kort voor deze verbouwd werd. Vanaf 2022 zijn twee oud-leden, Rudeboy en DNA, van Urban Dance Squad weer op tour. Ze spelen het vertrouwde UDS repertoire samen met een sterke back-up groep, waar overigens ook leden van de rockband Green Lizard in zitten. De fans zijn hen niet vergeten; men verkoopt zalen uit in heel Europa en 20 juli hebben ze een terechte plek in de line-up van het jubileumfestival.

WEEKEND AT WAIKIKI
Dit Fries-Groningse collectief heeft een speciale band met de Buze. Tijdens hun hoogtijdagen in de jaren tachtig speelden ze hun combinatie van new wave en postpunk meerdere keren voor een uitverkocht huis. Geïnspireerd door bands als Talking Heads, Devo, Japan, Frank Zappa en David Bowie speelden ze meer dan tien jaar in zalen door heel Nederland. Zanger Thijs Helfrich ging naar school in Steenwijk en bracht als tiener regelmatig naschoolse uurtjes door in het toenmalige jongerencentrum. Begin jaren negentig drumde Tom Holkenborg (tegenwoordig succesvol componist van filmmuziek in Hollywood, onder de naam Junkie XL) bij de groep. Sinds 2023 – veertig jaar na de oprichting – wordt er weer regelmatiger door de band opgetreden. Met deze wetenschap in het hoofd kon deze groep niet uitblijven op een festival in het kader van 50 Jaar Buze. Zowel band als oud-Buzegangers zien uit naar een muzikale reünie!

UNDAWN
Eigenlijk behoeft UNDAWN geen nadere introductie want ze speelden al eerder op het Buzepodium. Bovendien heeft UNDAWN haar strepen inmiddels al lang verdiend op grotere podia zoals, bijvoorbeeld, AFAS Live en gingen de heren al meerdere keren de grens over richting België en Duitsland. De band was meerdere keren, ook dit jaar weer te zien op Bevrijdingsfestival Overijssel. Langzaam maar zeker breidt het aantal fans zich uit. Undawn progressieve metal waarbij groove, samenzang en de mooie composities als sterke punten naar voren komen. Strak en bombastisch. Undawn brengt al vijftien jaar een levendige storm van alles wat metalcore te bieden heeft. De grote doorbraak zal zeer waarschijnlijk niet lang meer op zich laten wachten.

PACESHIFTERS
Dit alternatieve rocktrio uit Wijhe werd in 2008 opgericht door de broers Paul en Seb Dokman. Na twee succesvolle albums verscheen in 2014 het derde album “Breach”. In dat jaar speelde de groep zowel op Pinkpop als De Zwarte Cross.
De bandleden gingen in 2023 op tour als bandleden van de Australische band Wolfmother, met zanger/gitarist Andrew Stockdale. De aanleiding hiervan was dat Paceshifters eerder als voorprogramma voor deze band had opgetreden.
Met een gezonde dosis doe-het-zelf mentaliteit en een reputatie voor explosieve shows, heeft dit powertrio het weten te schoppen tot een vaste waarde in de Nederlandse rockscene. Dat laatste vooral door zichzelf te blijven en niet alleen maar te doen wat men van hen verwacht. Paceshifters is de ideale opener voor het festival.
Een ijzersterk begin van een onvergetelijke dag. Mis dit niet kom op tijd!


Rudeboy plays Urban Dance Squad ft. DJ DNA

&
Weekend at Waikiki

+

Undawn
&
Paceshifters

© 2024