Buze

50 Jaar Buze: A Rocktown Revival

zaterdag

20 juli 2024

AANVANG
14:30
DEUR OPEN
14:00
PRIJS:
ONLINE
€ 40
DEUR
€ 50
TICKETS
Festival

Eindelijk weer een ouderwets gezellig festival bij de Buze!

Op 2 maart bestaat de Buze precies 50 jaar. Dat moet uiteraard gevierd worden. Dit gaat gebeuren op Zaterdag 20 Juli 2024.
We hebben een dijk van een line-up voor jullie geregeld:

PaceShifters
Undawn
Weekend at waikiki
Rudeboy plays Urban Dance Squad ft. DJ DNA

en als klapper van de dag

LIVING COLOUR

De gehele dag zal ongeveer om 14.00 beginnen en rond middernacht eindigen.

Meer details volgen zo snel mogelijk maar speciaal voor de liefhebber zijn er nu al kaarten verkrijgbaar.
Koop je voor 1 april jouw ticket dan betaal je slecht €35,- entree voor deze geweldige bands.

Dus klik nu op de ticket link en scoor je kaart.
Om het allemaal een beetje eerlijk te laten verlopen geldt er een limiet van 4 kaarten per bestelling.

Dit wordt het beste Buzefeest ooit. Daar wil jij bij zijn! We zien je 20 juli!

+

PACESHIFTERS

Dit alternatieve rocktrio uit Wijhe werd in 2008 opgericht door de broers Paul en Seb Dokman. Na twee succesvolle albums nam Jesper Aalbers de drumkruk over van Koen Klarenbeek en in 2014 verscheen het derde album “Breach”. Dat jaar speelde de groep zowel op  Pinkpop als De Zwarte Cross. In 2018 werden bassist Paul en drummer Jesper door zanger/gitarist Andrew Stockdale gevraagd om onderdeel uit te maken van de band Wolfmother, waarmee ze uitgebreid tourden. Paceshifters gaf al eens een concert in de Buze en zijn de ideale alternatieve rockband om de Rocktown Revival: 50 Jaar Buze mee te openen.

UNDAWN 

Eigenlijk behoeft UNDAWN geen nadere introductie want ze speelden al eerder op het Buzepodium. Bovendien heeft UNDAWN haar strepen inmiddels al lang verdiend op grotere podia zoals, bijvoorbeeld, AFAS Live en gingen de heren al meerdere keren de grens over richting België en Duitsland. Wij zijn er als Buze dan ook trots op dat ze ons trouw blijven. De band brengt progressieve metal waarbij groove, samenzang en de mooie composities als sterke punten naar voren komen.  Ze noemen het zelf melodische metalcore en die omschrijving is dan ook zeer passend.

WEEKEND AT WAIKIKI

Dit Fries-Groningse collectief heeft een speciale band met de Buze. Tijdens hun hoogtijdagen in de jaren tachtig speelden ze er enkele keren voor een uitverkocht huis. Zanger Thijs Helfrich ging naar school in Steenwijk en bracht als tiener regelmatig naschoolse uurtjes door in het toenmalige jongerencentrum. Begin jaren negentig drumde Tom Holkenborg (tegenwoordig succesvol componist van filmmuziek in Hollywood, onder de naam Junkie XL) bij de groep. Sinds 2023 – veertig jaar na de oprichting – wordt er weer regelmatiger door de band opgetreden. Met deze wetenschap in het hoofd kon deze groep niet uitblijven op een festival in het kader van 50 Jaar Buze. Zowel band als oud-Buzegangers zien uit naar een muzikale reunie!

RUDEBOY PLAYS URBAN DANCE SQUAD ft. DJ DNA

In 1987 was Buze-programmeur Pieter Post zo alert om dit net opgerichte collectief naar de Buze te halen. Een voor die tijd totaal unieke combinatie: een rapper, dj/scratcher en een rockband. Slechts drieentwintig betalende bezoeker toonden interesse in deze progressieve act. Vier jaar later echter, was de band een wereldwijd fenomeen, met een hit in de Amerikaanse Top 25, een succesvol debuut-album, een onverslaanbare live-reputatie en vooral heel veel beroemde fans, zoals Lenny Kravitz, Metallica, David Bowie, Sinead O’Connor, Public Enemy en de leden van Rage Against The Machine en Limp Bizkit. In 1997 keerde Urban Dance Squad nog een keer terug naar Steenwijk voor een onvergetelijk concert in de oude Buze-zaal, kort voor deze verbouwd werd. Vanaf 2022 zijn twee oud-leden van UDS weer op tour met een sterke back-up band en het oude materiaal. De fans zijn ze niet vergeten; men verkoopt zalen uit in heel Europa en 20 juli hebben ze een terechte plek in de line-up van het jubileumfestival.

LIVING COLOUR

Gitarist Vernon Reid richtte Living Colour op vanuit The Black Rock Coalition. Dit platform strijdt tegen racisme in de muziekindustrie, waar rockmuziek doorgaans gemaakt en geconsumeerd wordt door een witte mensen. Terwijl de Afro-Amerikaanse Rhythm & Blues muziek van de jaren veertig en vijftig een cruciale factor is geweest in het ontstaan van wat later Rock & Roll werd genoemd. Mick Jagger zag deze groep in de jaren tachtig en produceerde hun eerste demo, die ze een platencontract opleverde. Daarna ging het snel: het debuut “Vivid” (1988) bevatte meteen de hits “Glamour Boys” en “Cult of Personality” en een album later kwamen ze met het iconische “Love Rears Its Ugly Head” de hitparades binnen. Dat Living Colour naar Steenwijk af wil reizen voor een exclusieve show in het kader van het Buze-jubileum mag ronduit bijzonder genoemd worden. Saillant detail: Living Colour en Urban Dance Squad tourden in 1991 uitgebreid samen door de Verenigde Staten. 20 Juli a.s. staan beide bands voor het eerst in 33 jaar weer op hetzelfde podium.

Rudeboy plays Urban Dance Squad ft. DJ DNA
&
Weekend at Waikiki

+

Undawn
&
Paceshifters

© 2024